Sverige tog hem Stövar-NM 2012

Vrigstad (JJ) Det blev en rafflande andra provdag på Nordiska mästerskapen för Stövare. Efter avslutat prov hade flera hundar drivit hem första pris. Sverige ledde lagtävlingen efter dag ett, och behöll ledningen även dag två och vann NM med en poäng över Norge. Norge hade dock den enskilt bästa hunden, Bossmålas Dixon.

Alla tre deltagande länder gjorde fina insatser under NM-tävlingen. Både skogsharar och fältharar buktade för hundarna. Endast ett rävdrev rapporterades från provmarkerna.

Sverige vann med totalt 12 poäng, Norge knep andraplatsen med 11 poäng och Finland slutade på tredjeplats med 7 poäng.

Finsk stövaren.Bossmålas Dixon från Norge stod för den bästa individuella prestationen med två första pris öppen klass och en elitetta. Näst bästa hund blev Finska stövaren Snoipan Mosku från Finland som också drev hem två första pris men med lite sämre egenskapspoäng. Bästa svenska hund slutade som trea. Det blev Biabys Tilda som drev hem ett första pris och ett andra pris och därmed också fick en elitetta.

Bossmålas Dixon i NM-täcket. En värdig segrare i den individuella klassen.

Jaktjournalen tackar värdklubben Smålands stövarklubb för ett bra arrangemang och riktar ett särskilt tack till alla stövare som jobbat bra hela helgen

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser