Svenska Kennelklubben tar ton i vargfrågan

Stockholm (JJ) Svenska Kennelklubben har tidigare legat relativt lågt när det kommer till ett gemensamt ställningstagande i vargfrågan, även om enskilda medlemmar eller rasklubbar varit tydliga med sin mening. Nu sätter dock kennelklubben ner foten.

I ett pressmeddelande på sin hemsida skriver de:

Det är mycket olyckligt att det ännu en gång sätts käppar i hjulen för demokratiskt fattade beslut. Vargjakten, som skulle ha startat i fredags, var resultatet av ett demokratiskt förankrat riksdagsbeslut taget av en majoritet som är överens om att vargstammen måste förvaltas.

Det är oförklarligt att de organisationer som motsätter sig jakt ska ha ett sådant starkt inflytande över den svenska viltförvaltningen att detta får till följd att vargen inte går att förvalta på samma sätt som björn, älg och alla andra viltarter.

Beslutet kommer bara att öka motsättningarna mellan de människor som är berörda av vargen och de som inte berörs, eller i huvudsak motsättningarna mellan landsbygd och stad. Svenska Kennelklubben är djupt oroad för att ett av våra kulturarv, jakt med löshund, kraftigt kommer att försvåras i Mellansverige.

Låsningen i denna konflikt kommer att förvärras för varje dag som jakt på varg inte tillåts.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser