Svensk mårdhund i Danmark?

Danmark (JJ) Mårdhunden finns nu på Själland. Den har tidigare iakttagits på Jylland och Fyn, och nu för första gången på Själland.

Jägaren Bjarne Höjlund fann mårdhunden i sin källare rapporterar Danmark Radios hemsida. Jägaren trodde första att det var en tvättbjörn.
Det är oklart hur mårdhunden tagit sig till Själland. Men Carsten Riis Oleson, forskningschef på Danmarks Jägerforbund, tror att den har tagit havsvägen över från Sverige.
Det är inte tidigare känt att det skulle finnas mårdhundar i Skåne.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser