Svensk hagelskytteframgång – Bragdseger i extremhetta

Svenska laget knep guldet när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes i ett rekordvarmt Psachna, Evia Island, Grekland i helgen. Men det kunde gått illa. Marcus Larsson föll illa under träningen.

Svenska lagtruppen tog guldet i EM i Fitasc Compac Sporting i helgen. Foto: Marcus Larsson

Medelhavsvärmen var rekordhög när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes helgen som var. Det var uppemot 40 grader varmt i Grekland och värmen påverkade naturligtvis skyttarna.

– Det var extremt. Förra året på VM i Italien var det varmt men inte så här varmt. Det fanns inte heller mycket tak vid stationerna som kunde ge skugga, säger Marcus Larsson som tävlade för Sverige.

Totalt sköts 200 duvor, 50 duvor per dag. När de individuella prestationerna räknades samman hade svenskarna skjutit bäst och kunde ta emot EM-guldet i lagskytte.

Det svartnade för ögonen

Marcus Larsson som brukar skjuta riktigt bra råkade under träningen ut för en olycka som bidrog till att han fick skjuta hela tävlingen med stora smärtor.

– På tisdagens träning två dagar innan tävlingsstarten, skulle jag slå mig ner på en klappstol. Plötsligt ger stolen vika och jag far bakåt.

Marcus faller olyckligt på en sten som träffar ryggslutet.

– Det svartnar för ögonen. Jag kommer inte ihåg om jag dessutom slog i huvudet i marken. Men jag hade rejält ont under hela tävlingen så jag är nöjd med mina poäng.

Marcus sköt 192 duvor. Hans två lagkamrater Fredrik Malmström och Martin Andersson sköt båda 194.

– Vi vann med fem duvors marginal mot tvåan Cypern. Det känns extra skönt eftersom de slog oss på VM i fjol, säger Marcus.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser