Svensk hagelskytteframgång – Bragdseger i extremhetta

Svenska laget knep guldet när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes i ett rekordvarmt Psachna, Evia Island, Grekland i helgen. Men det kunde gått illa. Marcus Larsson föll illa under träningen.

Svenska lagtruppen tog guldet i EM i Fitasc Compac Sporting i helgen. Foto: Marcus Larsson

Medelhavsvärmen var rekordhög när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes helgen som var. Det var uppemot 40 grader varmt i Grekland och värmen påverkade naturligtvis skyttarna.

– Det var extremt. Förra året på VM i Italien var det varmt men inte så här varmt. Det fanns inte heller mycket tak vid stationerna som kunde ge skugga, säger Marcus Larsson som tävlade för Sverige.

Totalt sköts 200 duvor, 50 duvor per dag. När de individuella prestationerna räknades samman hade svenskarna skjutit bäst och kunde ta emot EM-guldet i lagskytte.

Det svartnade för ögonen

Marcus Larsson som brukar skjuta riktigt bra råkade under träningen ut för en olycka som bidrog till att han fick skjuta hela tävlingen med stora smärtor.

– På tisdagens träning två dagar innan tävlingsstarten, skulle jag slå mig ner på en klappstol. Plötsligt ger stolen vika och jag far bakåt.

Marcus faller olyckligt på en sten som träffar ryggslutet.

– Det svartnar för ögonen. Jag kommer inte ihåg om jag dessutom slog i huvudet i marken. Men jag hade rejält ont under hela tävlingen så jag är nöjd med mina poäng.

Marcus sköt 192 duvor. Hans två lagkamrater Fredrik Malmström och Martin Andersson sköt båda 194.

– Vi vann med fem duvors marginal mot tvåan Cypern. Det känns extra skönt eftersom de slog oss på VM i fjol, säger Marcus.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser