Svensk hagelskytteframgång – Bragdseger i extremhetta

Svenska laget knep guldet när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes i ett rekordvarmt Psachna, Evia Island, Grekland i helgen. Men det kunde gått illa. Marcus Larsson föll illa under träningen.

Svenska lagtruppen tog guldet i EM i Fitasc Compac Sporting i helgen. Foto: Marcus Larsson

Medelhavsvärmen var rekordhög när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes helgen som var. Det var uppemot 40 grader varmt i Grekland och värmen påverkade naturligtvis skyttarna.

– Det var extremt. Förra året på VM i Italien var det varmt men inte så här varmt. Det fanns inte heller mycket tak vid stationerna som kunde ge skugga, säger Marcus Larsson som tävlade för Sverige.

Totalt sköts 200 duvor, 50 duvor per dag. När de individuella prestationerna räknades samman hade svenskarna skjutit bäst och kunde ta emot EM-guldet i lagskytte.

Det svartnade för ögonen

Marcus Larsson som brukar skjuta riktigt bra råkade under träningen ut för en olycka som bidrog till att han fick skjuta hela tävlingen med stora smärtor.

– På tisdagens träning två dagar innan tävlingsstarten, skulle jag slå mig ner på en klappstol. Plötsligt ger stolen vika och jag far bakåt.

Marcus faller olyckligt på en sten som träffar ryggslutet.

– Det svartnar för ögonen. Jag kommer inte ihåg om jag dessutom slog i huvudet i marken. Men jag hade rejält ont under hela tävlingen så jag är nöjd med mina poäng.

Marcus sköt 192 duvor. Hans två lagkamrater Fredrik Malmström och Martin Andersson sköt båda 194.

– Vi vann med fem duvors marginal mot tvåan Cypern. Det känns extra skönt eftersom de slog oss på VM i fjol, säger Marcus.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Inviger modern skjutbiograf

Hulukvarn Arena utanför Jönköping fortsätter att utveckla sin verksamhet och inviger till helgen en egen skjutbiograf. Enligt Christian Larsson, vd för företaget, blir det Sveriges modernaste skjutbiograf.

Debatt: Osäkert om illegal jakt på varg

Att sprida felaktiga eller dåligt underbyggda uppgifter får mycket negativa konsekvenser med urholkat förtroende för myndigheter, rättsväsende och forskningsverksamhet, samtidigt som jakten på förmodade "förövare" leder till rättsövergrepp. Det skriver Gert Ragnarsson om den illegala vargjakten i den här debattartikeln.

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser