Svensk hagelskytteframgång – Bragdseger i extremhetta

Svenska laget knep guldet när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes i ett rekordvarmt Psachna, Evia Island, Grekland i helgen. Men det kunde gått illa. Marcus Larsson föll illa under träningen.

Svenska lagtruppen tog guldet i EM i Fitasc Compac Sporting i helgen. Foto: Marcus Larsson

Medelhavsvärmen var rekordhög när EM i Fitasc Compak Sporting avgjordes helgen som var. Det var uppemot 40 grader varmt i Grekland och värmen påverkade naturligtvis skyttarna.

– Det var extremt. Förra året på VM i Italien var det varmt men inte så här varmt. Det fanns inte heller mycket tak vid stationerna som kunde ge skugga, säger Marcus Larsson som tävlade för Sverige.

Totalt sköts 200 duvor, 50 duvor per dag. När de individuella prestationerna räknades samman hade svenskarna skjutit bäst och kunde ta emot EM-guldet i lagskytte.

Det svartnade för ögonen

Marcus Larsson som brukar skjuta riktigt bra råkade under träningen ut för en olycka som bidrog till att han fick skjuta hela tävlingen med stora smärtor.

– På tisdagens träning två dagar innan tävlingsstarten, skulle jag slå mig ner på en klappstol. Plötsligt ger stolen vika och jag far bakåt.

Marcus faller olyckligt på en sten som träffar ryggslutet.

– Det svartnar för ögonen. Jag kommer inte ihåg om jag dessutom slog i huvudet i marken. Men jag hade rejält ont under hela tävlingen så jag är nöjd med mina poäng.

Marcus sköt 192 duvor. Hans två lagkamrater Fredrik Malmström och Martin Andersson sköt båda 194.

– Vi vann med fem duvors marginal mot tvåan Cypern. Det känns extra skönt eftersom de slog oss på VM i fjol, säger Marcus.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼