Svårt skadad älgko hittades efter väg

Luleå(JJ) En svårt skadad älgko hittades efter en väg vid Roknäs. Båda benen var avslagna på älgen. Eftersom bildelar hittats på olycksplatsen är det uppenbarligen ett fordon som orsakat älgens skador. Trots detta hade polisen på fredagskvällen fortfarande inte fått någon anmälan om olyckan.

Under eftermiddagen fick polisen vetskap om den skadad älgkon genom att någon upptäckt djuret.
– Ytterst olyckligt. Älgen låg ju där och plågades, säger Peter Wiktström, vakthavande polisbefäl, till Norrbottens Kuriren/kuriren.nu. 

Lars Lundman, viltsamordnare vid polisen i Norrbotten, framhåller vikten av att man måste markera platsen för viltolyckan, markera platsen där viltet avvikit från vägen, anmäla olyckan via 112, ge första hjälpen om någon är skadad, samt sätta på varningsblinkers och placera ut en varningstriangel.
Det här rapporterar Norrbottens Kuriren/kuriren.nu.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser