Svalt intresse för erbjudande om jakt

Drygt hundra jägare har anmält sitt intresse för att jaga vildsvin hos lantbrukare som har problem. Men nästan ingen har nappat på erbjudandet.

Listorna med frivilliga jägare ligger kvar på Jägareförbundets hemsida och har uppdaterats sedan förra året då projektet startade. Det rör främst vildsvinsproblem i Sörmland, men det finns även jägare från grannlän som har anmält intresse.

Tanken är att de många lantbrukare som får sina grödor förstörda när vildsvinen kommer på natten ska kunna få hjälp att jaga de bökande grisarna.

Även  jaktlag som inte har möjlighet att lägga tid på att jaga vildsvin på de marker de arrenderar kan använda sig av tjänsten.

– Erbjudandet från jägarna har hittills mötts av ett svalt intresse från lantbrukarna, säger Anders Nilsson, jaktvårdshandläggare på Svenska jägareförbundet.

Anders Nilsson tror att intresset kan växa över tid, därför låter man ligga kvar så länge, raporterar Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser