Svaga rådjur blir lätta offer

VÄSTRA GÖTALAND(JJ). Den bistra vintern har försvagat rådjuren och därmed blir de lätta offer för bland annat rävar. - De senaste fyra-fem veckorna har vi fått många rapporter om rådjur som dödats av rävar, säger Jimmy Karlsson, vargspårare i Västra Götaland, till Göteborgs-Posten.

Bland annat har ett slaget rådjur upptäckts bredvid ett sommarställe i Olsby på Tjörn.
Karlsson menar att det absolut inte är varg dödat rådjuret, detta grundar han bland annat på att det varit en lång och utdragen kamp innan djuret dödats.

Han menar att en varg eller ett lodjur skulle dödat djuret mycket snabbt.
Troligen rör det sig därför om en räv eller en hund som dödat rådjuret. 
Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser