Svaga rådjur blir lätta offer

VÄSTRA GÖTALAND(JJ). Den bistra vintern har försvagat rådjuren och därmed blir de lätta offer för bland annat rävar. - De senaste fyra-fem veckorna har vi fått många rapporter om rådjur som dödats av rävar, säger Jimmy Karlsson, vargspårare i Västra Götaland, till Göteborgs-Posten.

Bland annat har ett slaget rådjur upptäckts bredvid ett sommarställe i Olsby på Tjörn.
Karlsson menar att det absolut inte är varg dödat rådjuret, detta grundar han bland annat på att det varit en lång och utdragen kamp innan djuret dödats.

Han menar att en varg eller ett lodjur skulle dödat djuret mycket snabbt.
Troligen rör det sig därför om en räv eller en hund som dödat rådjuret. 
Det här rapporterar Göteborgs-Posten.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser