Suverän ståndskallsfilm från Lycksele

jakkos sista älga.jpg Börje Karlsson, Lycksele skriver i ett brev och berättar om sin suveräna ståndskallsupplevelse med sin jämthund Jakko. Börje var ute med sina hundar 6 och 12 år gamla och tänkte samtidigt den gamla jämte Jakko skulle få lite motion. Börje fick vara med om ett suveränt ståndskall som han dessutom filmade. Filmen hittar du på JJ:s filmserver.

Så här skriver Börje om sina upplevelser:
Under förmiddagen hittades ingen älg. Efter lunchen tänkte jag att den snart trettonåriga hunden Jakko skulle få lite motion.

Dröm om min förvåning, när pejlen visar ståndskall uppe på berget. Efter ansmygning , till en början i medvind, fick jag höra Jakkos hundskall. Extra spännande eftersom ståndplatsen var intill ett björnide.
Blev mycket försiktig, eftersom jag till en början inte såg något djur utan endast hunden. Helt plötsligt står tjuren där och snabbt av med ryggsäcken och fram med kameran.(Sony TRV-10E)

jakkos sista älgb.jpgTill en början hade jag en förarglig kvist i vägen, men när tjuren gick till höger flyttade jag ut från skyddsträdet och satte mig helt öppet. Som framgår besökte Jakko mig flera gånger. När sedan tjuren rusade mot Jakko hade jag den turen att han tog vägen förbi myrstacken och inte som han brukat till mig. I så fall hade jag inte hunnit att flytta mig.

Fotograferingen skedde genom sökaren och därför blev det svårt för mig att uppskatta hur nära tjuren kom mig. Säkert inte mer än 7 till 8 m. Försöker sedan öppna skärmen, därav vissa ljud, för att mera överblicka hela situationen.

När sedan tjuren försvinner ur synfältet kopplar jag Jakko och lämnar tjuren ifred. Går därifrån med tacksamhet över vad jag har fått uppleva.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser