Susanne fick sin första björn

Docksta (JJ) Susanne Königson, från Docksta fick i helgen uppleva en magisk jakt när hon fick fälla sitt livs första björn. – Det tog ett tag att smälta, säger hon

Susanne Königson och Robert Salomonsson med den fällda björnhannen på 130 kilo.
Susanne har jagat länge och är jaktledare i Överdal jaktlag i Västernorrland. Jaktlagen i området har sedan ett par år inlett ett samarbete för att lyckas med björnjakten och Robert Salomonsson har hjälpt dem med sina hundar.

I helgen var Robert Salomonsson nerbjuden igen och han och Susanne gick ihop med hundarna Urak och Pelton och spårade.

Urak och Pelton fick upp björn men det drog i väg in på en grannmark men sedan buktade det tillbaka in på Överdals område. Susanne och Robert lyckades smyga in på ståndskallet och var bara 20 meter från björnen men kunde inte se den. Efter ett tag gick den loss och for in på en annan grannmark.

– Vi ringde jaktledaren där och han lät oss gå in, något jag är oerhört tacksam för. Det är stort gjort, säger Susanne.

Susanne och Robert lyckades genskjuta gångståndet och när björnen passerade dem i en relativt öppen terräng kunde Susanne fälla den.

– Det är små marginaler mellan succé och fiasko. Hade björnen gått tjugo meter längre bort hade vi inte sett den, säger Susanne och ger en eloge till Robert för hans stora kunskap om björnjakt och hans duktiga hundar.

Robert Salomonsson säger till Jaktjournalen att det är oerhört kul att få komma tillbaka till Docksta med sina hundar för att jaga björn.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser