Sur älgtjur trakasserar ortsbor

Invånarna i Vadjetorp, Torsby har under senaste veckan fått hålla extra uppsikt eftersom en älgtjur på krigsstigen härjar i byn.

En närgången älgtjur jagar bybor i Vadjetorp, strax norr om Torsby. Foto Gettyimages

– En av familjerna har en tvåårig flicka. Den familjen jagades ända in till dörren av älgen, säger Inge Wadman, granne med barnfamiljen i byn till SVT Nyheter Värmland.

Älgen har uppehållt sig runt i byn i veckas tid. Det är en sextaggare och nu vill ortsborna att den avlivas innan någon olycka sker.

– Folk törs inte gå ut längre. Älgen jagar ju folk och härjar omkring så vi vill få till jakt på den, säger Kent Kollfeldt som är ordförande i det lokala viltvårdsområdet till SVT Nyheter Värmland.

Polisen har informerats om älgtjuren och nu avvaktar jägare ett beslut om eventuell avlivning.

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser