Succé för jaktprogram

Diana Stigar Jakt & Jägarliv fick en kanonstart förra helgen när det första av tio nya jaktprogram visades på TV. På söndag är det dags för nästa avsnitt.

– Vi har fått ett otroligt fint gensvar från första programmet som handlade om bockjakt och tillvaratagande, berättar programmets filmare och redigarare Mikael Jägare.Jakt & Jägarliv sänds på Kanal Lokal på bästa sändningstid, söndagar klockan 21.00, med repris måndagar samma dag.– Alla TV-tittare kan inte se Kanal Lokal och därför kan alla intresserade beställa avsnitten (www.jaktochfiskefilm.se) och få dem hemskickade på DVD, berättar Mikael Jägare.Söndagens program kommer bland annat att handla om duvjakt.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser