Styckade hund i lägenhet

Lekeberg (JJ) Först sköt mannen hunden. Sedan styckade han kroppen i badrummet. Till slut slängdes det som var kvar i soporna.

Kvinnan som hade unghunden ville att sambon skulle avliva den. Hon tyckte att det var svårt att få hunden rumsren.

Mannen sköt hunden på vinden med ett luftvapen. I badrummet styckade mannen hunden och stoppade delarna i påsar som han slängde i hushållssoporna.

Kvinnan hjälper till att städa i duschen. Efter händelsen gjorde polisen en husrannsakan hos paret. De hittade då ett licenspliktigt luftvapen och en hembränningsapparat.

Eftersom mannen inte har vapenlicens är han misstänkt för brott mot vapenlagen. Innehavet av hembränningsapparaten gör honom även misstänkt för brott mot alkohollagen, skriver Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser