Stulna vapen återfunna

Kalix (JJ) De fyra vapen som stulits i Kalix har återfunnits. Inbrottet och stölden skedde den 2 juni då tjuvar bröt sig in i ett hus i området Näsbyn i Kalix. Tjuvarna hittade nyckeln till vapenskåpet och kunde ta med sig tre hagelgevär och ett kulvapen samt ammunition.

Polisen betecknade stölden som mycket allvarlig och utfärdade rikslarm. Redan dagen efter kunde polisen gripa två personer i 30-årsåldern.

Polisen har hittat alla vapen och övrigt stöldgods och betecknar inbrottet som uppklarat. De två personerna har släppts fria i väntan på rättegång, skriver HB Webben.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser