Studsare stals ur bil

Ljungby (JJ) En älgstudsare stals ur en bil på City Gross parkering i Ljungby på lördagskvällen.

Mannen lämnade jaktvapnet i bilen och under tiden som han var inne på City Gross krossade någon en ruta till bilen och stal geväret samt en ljuddämpare. Polisen fick in ärendet på lördagen och gick ut med ett zonlarm om händelsen. Man har inga spår efter älgstudsaren och har ingen misstänkt gärningsperson.

Den bestulne tog med sig gevärets slutstycke in i butiken.
– Det var bra gjort, det gör det svårare att använda vapnet, säger Fredrik Svärd inre befäl på Kronobergspolisen. Fredrik Svärd betonar att man inte får förvara vapen hur som helst, utan att de ska vara under uppsikt eller inlåsta.
– Annars kan man göra sig skyldig till brott mot vapenlagen. Men i och med att mannen i det här fallet tog ut slutstycket misstänks han troligen inte för något brott, säger Fredrik Svärd, till Smålänningen.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser