Stressad älg sköts på kyrkogård

Växjö (JJ) En älgtjur som hade förirrat sig in på Skogslyckans kyrkogård i Växjö fick skjutas av kommunens jägare.

Polisen fick larm om en älgtjur som hade förirrat sig in i centrala Växjö. På förmiddagen sågs den på Staglaberget på Öster och en stund senare befann den sig i en trädgård på Lillestadsvägen på Norr.

Till slut tog sig älgtjuren in på Skogslyckans kyrkogård och kunde sedan inte hitta ut därifrån. Då tog polisen beslut om att älgen skulle skjutas och en av kommunens jägare kallades in.

Enligt polisen var älgtjuren mycket stressad och på grund av att den befann sig nära trafikerade vägar och bostadsområden tog man beslutet att avliva den på ett säkert sätt inne på kyrkogården, skriver Smålandsposten.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser