Strandängsinsatser gav kungligt stipendium

Öland (JJ) Magnus Johansson, jägare på Öland har tilldelats Kungens jaktklubbs stipendium för sitt arbete med att bevara och värna vadarfåglarna på strandängarna i den södra delen på Öland.

Att bedriva aktiv och engagerad viltvård lönar sig. Magnus Johansson från Öland är både populär bland vadarfåglarna på ön och bland medlemmarna i Kungsjaktklubb som nyligen gav honom ett stipendium för sitt arbete.

Genom att bedriva effektiv predatorjakt längs strandängar har flera vadarfåglar som rödspov och brushane återhämtat sig från att i princip varit borta helt i området. Även sydlig kärrsnäppa, strandskata och rödbena häckar återigen på ängarna.

Magnus Johansson har utbildat jägare och skyddsjakt på predatorer sker nu i tre områden, där resultatet i form av ökande fågelpopulationer märks av, rapporterar Östran.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser