Stövarlandskamp flyttas

Stövarlandskampen mellan Sverige, Norge och Finland, samt det Nordiska mästerskapet för stövare är flyttat från Åsele till Lövånger i Västerbotten.

Det stora snödjupet i Åsele har fått arrangörerna att leta nya provmarker. Nu är det beslutat att tävlingarna flyttas till Lövånger, med Sven Olof Pettersson, Ånäset som tävlingsledare.Provmarkerna i Lövånger är väl beprövade, bland annat arrangerades SM för stövare i området 1999.Tävlingarna avgörs den 23 och 25 november. Varje land deltar med tre stövare och de tre svenska stövarna som ska representera Sverige, tas ut efter Stövar-SM som går 9-11 november och som arrangeras av Hallands Stövarklubb.SM för stövare kan följas i direktsändning via Jaktjournalens hemsida: www.jaktjournalen.se

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser