Stövarjakten Dag arrangeras i morgon

Kungsbacka (JJ) I morgon den 7 december är det Stövarjaktens Dag. Samtliga lokalklubbar i hela Sverige bjuder in alla jägare som vill vara med och jaga hare och räv med stövare.

I morgon kan alla jaktsugna få chansen att jaga med en stövare. Oavsett var i Sverige man bor, kontakta bara den lokala stövarklubben. Foto: Holger Nilsson

Varje år bjuder Svenska Stövarklubben och dess lokaklubbar in landets jägare till en jaktdag och manifestation för stövar jakten.

– Vi vill visa upp vilken fin jaktform stövarjakt efter hare är räv är. Ni som är intresserade av att dela behöver bara kontakta den lokala stövarklubben, berättar Gunnar Pettersson, PR-ansvarig vid Svenska Stövarklubben.

– Under dagen kommer ni ha möjlighet att fika, grilla samt ha en trevlig jaktdag. Den som ansvarar
på respektive plats kommer att förklara de olika begreppen inom stövarjakt och svara på era frågor om jaktformen och de olika stövarraserna, förklarar Pettersson.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser