Stövarjakt för Cancerfonden – totalt 300 000 kronor insamlat

Stövarjägare är bra på sociala engagemang. I helgen drog ett 70-tal jägare i jaktområdet Sandvik-Ekedal i Småland in 17 300 kronor till Cancerfonden, samtidigt som de lyfte fram den traditionella stövarjakten.

Alla hararna som fälldes på jakten auktionerades ut, med utropspris 200 kronor. Foto: Kenneth Johansson

Kenneth Johansson är ansvarig för jakten som ägt rum varje år sedan 1998. Med tiden har intresset vuxit.

– Från början var det bara vårt eget jaktlag på 13 personer. Vi fick inspiration från Eksjö där stövarjägare gjorde något liknande för Barncancerfonden. Nu har flera lag anslutit sig och vi disponerar 3500 hektar. Totalt var vi 70 personer i lördags, var av ett tiotal ungdomar under 18 år.

Auktion på hararna

När Kenneth Johansson räknar lite på de pengar man genom åren lyckats dra in landar beloppet på cirka 300 000 kronor. En imponerande summa.

– Ja det är kul, att engagemanget finns. Alla känner någon som drabbats av cancer. Bara i vårt lag har sex personer gått bort till följd av sjukdomen.

Under lördagens stövarjakt sköts sammanlagt tolv harar. De auktionerades ut med startsumman 200 kronor. Varje deltagare betalade också 200 kronor eller mer för att vara med på jakten. Då var man med i lotteri med fina vinster från flera lokala jaktföretag som var med och sponsrade arrangemanget.

Några av alla de som deltog på jakten. Foto: Kenneth Johansson

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Varg rymde från djurpark under natten

Någon gång under natten lyckades en varg ta sig över ett fyra meter högt stängsel med taggtråd och el på Orsa rovdjurspark. Parken är i krisläge och polis och länsstyrelse är inkopplad för att genomföra eftersök.
ANNONS ▼

Annonser