Annons
Stövarfullmäktige genomfört – mer pengar till distrikten | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan årsmöte
I helgen hölls Stövarfulmäktige. Arkivfoto: Per Jonson
Stövarfullmäktige genomfört - mer pengar till distrikten
Kungsbacka (JJ) I helgen hölls stövarfullmäktige, Svenska Stövarklubbens nationella möte som genomförs vartannat år. Bland annat beslutades att avslå motionen mot strumpanvändning på jaktprov.

Svenska Stövarklubben genomför inte något årligt årsmöte i stället håller de en stämma, så kallat stövarfullmäktige vartannat år.

Till årets fullmäktige behandlades ett tiotal motioner. De allra flesta avslogs i enlighet med styrelsens förslag. Frågan om strumpanvändning, som också debatterades här på Jaktjournalens hemsida, fick inget gehör. Enligt styrelsen är det en fråga för SKK och inte för Stövarklubben. Inga jakthundsklubbar tillåter i dag strumpanvändning på sina jaktprov.

– Vi menar att det är olyckligt även ur ett avelsperspektiv att använda strumpor då hundar med dåliga tassar kan döljas genom användande utav tekniska hjälpmedel, säger Freddy Kjellström, ordförande i Svenska Stövarklubben.

Inte heller motionen om att återgå till meritering på både räv och hare under Stövar-SM bifölls.

Däremot beslutade fullmäktige att anta motionen om nya namn för de två stora SM-tävlingarna. Från och med nu kommer de formellt heta Stövar-SM för Harhundar samt Stövar-SM för Rävhundar.

För att stärka de fem distriktens arbete med sina mästerskap och kvalificeringstävlingar till SM biföll styrelsen motionen om att ett bidrag på 10 000 kronor till distrikten för att och avlasta dem ekonomiskt.

Arbetet med ett fungerande inrapporteringssystem för provmeriter diskuterades också på årsstämman. Sedan ett par månader har Svenska Stövarklubben en ny databas, Hitta Stövare, där målsättningen är att stövarnas meriter och stamtavlor ska finnas tillgängliga.

– Vi håller på att omförhandla det samarbete vi har med SKK och personerna bakom Hitta Stövare för att få ett fungerande system med frekvent uppdatering. Förhoppningen är att en inrapporteringssystemet ska vara klart till hösten, säger Freddy Kjellström.

 

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!