Stövare vargdödad

Kniva (JJ) Schillerstövaren Aron, 13 år, blev veckans tredje offer för vargarna i Dalarna.

Sören Andersson, Kniva, jagade hare med sin schillerstövare Aron i trakterna av Ryggenområdet när vargarna slog till.
Sören berättar att han hörde ett par väckskall från Aron och sedan var det tyst i skogen. Sören pejlade sin hund och upptäckte snart vargspår. Vid elvatiden på dagen hittade han sin hund som var död och uppäten till hälften.
Aron var den tredje vargdödade hunden som Anders Andersols, besiktningsman på Jägareförbundet Gävle-Dala, besiktigat under en vecka.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser