Stövare vargdödad

Torsby (JJ) Stövartiken Jazza, 5 år, dödades av vargar under ett jaktprov i utanför Torsby i norra Värmland. På samma mark avgjordes dagen innan SM för älghundar.

Jazzas ägarinna Britt-Marie Wettergren var bara ett par hundra meter från hunden när vargarna gick till attack.
Efter en stund hörde man två vargar yla och en tredje som svarade på avstånd. När provgruppen kom fram hittade man tiken som slitits i stycken av vargarna.
Jaktprovet hölls på marken efter att länsstyrelsens vargpejlare intygat att det inte skulle finnas varg i området.
Enligt planerna skulle SM för stövare avgöras på samma marker i mitten av november. Det troliga är att dessa tävlingar flyttas.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser