Stövare slets i stycken

En hamiltonstövare revs i bitar av varg tidigt i morse. Hundägaren Sune Jonsson, Älvdalen, bröt ihop och stämmningen bland jägarna i området är mycket irriterad mot regeringens rovdjurspolitik.

– Det är för djäkligt att vi inte ska få försvara våra hundar utan att bli satta i fängelse, förklarar Anders Lindberg, en av många upprörda jägare.
Sune Jonsson var tillsammans med en jaktkompis och jagade hare i ett område som kallas Rymnäs, cirka två mil utanför Älvdalen.
Plötsligt tystnade drevet och Sune hittade själv sin stövare död. Han tog mycket illa vid sig och lämnade hunden för att låta jaktkamraten ta hand om den. En stund senare när jaktkamraten kom fram till hunden hade vargarna på nytt varit framme och nu slitit hunden i stycken.
– Förmodligen får myndigheterna snart anledning att sätta en hundägare i fängelse, vi kan inte acceptera att vargen får härja fritt och att vi inte får försvara våra jakthundar, säger Anders Lindberg, med en suck.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser