Stövar-SM för rävhundar flyttas söder ut

Stövar-SM för rävhundar flyttas från Norrbotten till sydligare breddgrader i Sverige. Väderförhållandena tillåter inte att tävlingarna genomförs i vårt nordligaste län.

Stövar-SM räv hålls i Småland i månadsskiftet februari-mars. Arkivbild: Per Jonson

Det är klart att Stövar-SM för rävhundar kommer att genomföras i södra Sverige den 29 februari och 1 mars. Stövarklubben i Norrbotten är arrangör, trots att tävlingarna flyttas.

– Vi har exempelvis pokaler och segertäcken klara, säger Michael Barchéus, ordförande Norrbottens Stövarklubb.

Vill slippa jaktmotståndare

Det är vädrets makter som satt stopp för tävlingarna i Norrbotten som var tänkta att hållas 15-17 november.

– Jag har jagat med stövare i 40 år och aldrig varit med om en liknande höst och vinter. Det har snöat, töat och varit kallt om vartannat. Det är bara någon enstaka dag sedan i november som det gått att jaga, säger Michael Barchéus.

För att slippa uppvaktning från jaktmotståndare ligger man lågt med exakt var tävlingarna kommer att hållas.

– De tävlande och sponsorer och andra inblandade kommer att få information, men vi vill inte att huliganerna ska hitta dit, säger Michael Barchéus.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼