Stövar-SM för rävhundar flyttas söder ut

Stövar-SM för rävhundar flyttas från Norrbotten till sydligare breddgrader i Sverige. Väderförhållandena tillåter inte att tävlingarna genomförs i vårt nordligaste län.

Stövar-SM räv hålls i Småland i månadsskiftet februari-mars. Arkivbild: Per Jonson

Det är klart att Stövar-SM för rävhundar kommer att genomföras i södra Sverige den 29 februari och 1 mars. Stövarklubben i Norrbotten är arrangör, trots att tävlingarna flyttas.

– Vi har exempelvis pokaler och segertäcken klara, säger Michael Barchéus, ordförande Norrbottens Stövarklubb.

Vill slippa jaktmotståndare

Det är vädrets makter som satt stopp för tävlingarna i Norrbotten som var tänkta att hållas 15-17 november.

– Jag har jagat med stövare i 40 år och aldrig varit med om en liknande höst och vinter. Det har snöat, töat och varit kallt om vartannat. Det är bara någon enstaka dag sedan i november som det gått att jaga, säger Michael Barchéus.

För att slippa uppvaktning från jaktmotståndare ligger man lågt med exakt var tävlingarna kommer att hållas.

– De tävlande och sponsorer och andra inblandade kommer att få information, men vi vill inte att huliganerna ska hitta dit, säger Michael Barchéus.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼