Stövar-SM invigt

Sollefteå (JJ) Tidigare i kväll invigdes årets upplaga av Stövar-SM. Invigningscermonin där även provrutor och domarekipage lottades ut ägde rum på hotell Hallstaberget i Sollefteå.

Henrik Kårén tror på en kanontävling de kommande dagarna.Kommissarie och tillika ordförande för Västernorrlands stövarklubb hälsade alla deltagare, domare, funktionärer och åskådare välkomna och passade på att berätta att det är tio år sedan Västernorrland arrangerade SM senast.

– Mycket har hänt. På den tiden kunde man inte följa tävlingarna i en telefon som i dag. Jag låg på sjukhus när SM på gick och fick ringa till domarna själv för att höra hur det gick.

Efter att ha presenterat alla tävlingsdeltagare önskade han dem lycka till. Därefter lottades provrutor och domare för den första tävlingsdagen ut.

På vår SM-sida kan du se vart de olika hundarna kommer starta imorgon samt vilka som dömer dem. Tävlingen och liverapporteringen drar igång klockan 08.00.  

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser