Stövar-SM görs om

Vrigstad (JJ) Med en knapp majoritet röstas förslaget om har-SM igenom under helgens stövarfullmäktige i Vrigstad. Från och med 2015 kommer endast hardrev prissättas på stövar-SM.

Endast hardrev gäller i Stövar-SM från 2015. Foto: Per Jonson
Frågan kring har- och räv-SM har lett till heta diskussioner genom åren i Svenska Stövarklubben. Under stövarfullmäktige som pågick i helgen i Vrigstad kom frågan åter på tapeten. Detta eftersom en motion kring ett har-SM lyfts fram av en Norrbottens läns stövarklubb..

Freddy Kjellström, ordförande i Svenska Stövarklubben berättar att styrelsen avvisade motionen men att det vid omröstning visade sig att en knapp majoritet i fullmäktige ändå vill ha till stånd en förändring.

– Den beslutade förändringen medför att deltagande hundar på Stövar-SM från och med 2015 endast kommer premieras för hardreven. Däremot kan hundar kvalificera sig till tävlingen på rävmeriter i de lokala uttagningarna, säger han.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser