Stövar-SM drar i gång i morgon

Håcksvik (JJ) I morgon inleds Stövar-SM i skogarna utanför Svenljunga. Tio hundar deltar i SM-tävlingen som består av ett tvådagars elitprov. Jaktjournalen finns på plats och direktsänder arrangemanget på vår hemsida.

Hararna och rävarna i skogarna runt Håcksvik får se upp i morgon och på lördag. Foto: Holger Nilsson.
Finsk stövarna dominerar de kvalificerade hundarna i årets SM-tävling. Av de totalt tio startande hundarna är åtta finsk stövare. I tillägg återfinns en hamiltonstövare och en smålandsstövare.

Redan i kväll lottas provrutorna och domarna. Själva tävlingen startar klockan åtta i morgon bitti. Under hela provdagen som pågår fram tills klockan 15 rapporterar Jaktjournalen hundarnas arbete och när domarna diskuteras presenteras resultatet för dag ett.

På lördag fortsätter direktrapportering under den andra provdagen fram tills dess en SM-vinnare bland stövarna kan koras.

I Jaktjournalen nummer 1-2 2013 kommer dessutom ett utförligt reportage från tävlingen. 

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser