Stövar SM avgörs idag

Ullared (JJ) Idag avgörs vilken hund som tar hem det åtråvärda svenska mästerskapet för stövare.

Under fredagen tog två King, ägare Jan Mörk, Kalix och Basse, ägare Johan och Magnus Frisk, Hjortberga, var sitt förstapris.Tre hundar lyckades driva till andrapris och två hundar tog var sitt tredjepris.
Idag är förhållandena helt annorlunda jämfört med fredagens kyliga och klara morgon. Regnet började sent på fredagskvällen och det har regnat ihållande hela natten.
Strax före åtta när hundarna ska släppas regnar det fortfarande och det torde innebära att hundarna ställs inför stora prövningar när det gäller att hitta en hare.
Jaktjournalen sänder direkt på nätet, minut för minutrapportering från den spännande finaldagen. På SM-sajten hittar du även resultatlistan från gårdagen.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser