Stövar-SM 2005

Alla hundar är nu uttagna till 2005 års stövar-SM. Tio hundar gör upp om titeln och du kan följa den spännande kampen direkt på www.jaktjournalen.se

Från början skulle SM avgjorts i trakterna kring Torsby. Problemen med vargen i området gjorde att tävlingen flyttades till Sysslebäck. Tyvärr blev det samma problem där vilket blev konkret då en hund vargdödades i samband med arrangörsklubbens uttagning.

Till ny plats för tävlingen valdes Säffle som bedömts som det säkraste ställe i Värmland för att undvika angrepp av vargar. Arrangemanget startar med invigning torsdag kväll den 17 november då de deltagande hundarna presenteras. Provet avgörs sedan under fredag och lördag den 18 och 19. Jaktjournalen finns på plats och sänder tävlingen direkt på internet via vår hemsida, www.jaktjournalen.se

Följande hundar är uttagna till 2005 års stövar-SM
Brudskogens Emma, Ägare: Olof Thunberg Torsby
Harlyckans Cittra, Johan Petterson Monkarbo
Sprintbackens Rosita, Kennet Klintefelt Lycksele
Kilfallets Jussi, Bert Johansson Piteå
Härvsta Frida, Lennart Andersson Hedesunda
Gubbalyckans Marco, Bo Leidström Åshammar
Hjälmsereds Mirra, Lennart Ragnarsson Börstig
Huipo Kalius Bert, Leif Malm Hyltebruk
Bäckahagens Eka, Sam Görnebrand
Gangsby Sissi, Sune Hansson

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser