Stövar SM

Ullared (JJ) Klockan åtta idag på morgonen släpps de tio hundar som deltar i årets SM för stövare.

SM-tävlingarna avgörs på marker kring Ullared. Tävlignarna arrangeras av Hallands Stövarklubb, Svenska Stövarklubben och Jaktjournalen. Hallands stövarklubb arrangerade för tio år sedan SM och under årets tävlingar passar klubben även på att fira sitt 60-års jubileum.
Hundarna som släpps på morgonen kommer att få jaga på marker där det är cirka två minusgrader, vindstilla och i det närmaste molnfritt.
Jaktjournalen kommer under dagen att direktsända tävlingarna på internet.
Jaktjournalens prenumeranter kan logga in sig för att följa tävlingarna. För de som inte är prenumeranter går det att beställa en kod via SMS för att följa hundarnas öden och äventyr under fredag och lördagens jaktprov. Mer information om inloggningen finns på Jaktjournalens hemsida. (www.jaktjournalen.se)

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser