Stort vargangrepp på får i Västmanland

Ramnäs (JJ) Minst 19 får har dödats av varg i angrepp utanför Ramnäs i Västmanland. De döda djuren upptäcktes nu på morgonen.

Får som betar på en ö i Kolbäcksån utanför Ramnäs i Västmanlands län har utsatts för ett rovdjursangrepp. Länsstyrelsens besiktningspersonal har enligt Jakt och Jägare konstaterat att det är vargar som ligger bakom.

Hittills har 19 får konstaterats döda. Fyra saknas fortfarande. Eftersom fåren betar på en ö finns inga stängsel.

– Vargen har kommit simmande till ön. Jag trodde att det här skulle fungera under en övergångsperiod, men det gjorde det inte, säger Anders Runnérus som äger djuren till Jakt och Jägare.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser