Stort vargangrepp på får i Värmland

Karlstad (JJ) I morse upptäckte en fårägare i Bäckelid utanför Karlstad den stora förödelsen när han kom till fårhagen. Minst 24 får hade fått sätta livet till när en eller flera vargar tagit sig in i hagen.

Vi har avlivat flera stycken det kan sannolikt bli fler, säger Urban Mossberg, besiktningsman på Länsstyrelsen i Värmland till Jakt och Jägare.

Urban Mossberg säger vidare till Jakt och Jägare att hagen hade ett fullgott fyratrådigt elstängsel som var välröjt och höll en bra spänning.

Senast i morse beviljades skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun där det under sommaren skett flera angrepp inom ett begränsat område trots att fårhagarna har haft ett fungerande elstängsel.

Sträckan från de områden som drabbats där till platsen där nattens angrepp skedde är cirka fem mil och besiktningsmannen utesluter att det rör sig om samma varg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser