Stort sökpådrag efter försvunna taxen Cindy

Möklinta (JJ) Ett stort sökpådrag pågår i skogarna norr om Sala i Västmanland. Taxtiken Cindy försvann vid rådjursjakt och har varit borta i nio dagar.

Det har varit mer än 20 grader kallt de senaste dagarna i området där strävhåriga taxen Cindy försvann. Foto: Privat, karta: Hitta.se

Ägaren Kjell Lindh och treåriga Cindy var förra måndagen ute på jakt i trakterna av Bår mellan Avesta och Sala.

– Hon fick ta i rådjur och under dagen tappade vi bort henne. På seneftermiddagen hörde vi att hon skällde ståndskall och jag funderade om det kunde vara en älg hon höll på med. Plötsligt blev det tvärtyst och då tänkte jag att älgen trampat av ryggen på henne, berättar Kjell Lindh.

Inga spår

Han och jaktkompisen sökte dagen efter på platsen där de trodde att ståndskallen kommit ifrån. Men där fanns inga spår varken efter vildsvin eller älg.

De har ställt ut en bur med filtar på platsen där hon släpptes under jaktdagen.

– Jag har kört alla vägar som finns i området hela dagarna och in på kvällarna, men det finns inga spår efter hunden, berättar Kjell Lindh.

En förening som heter Djurpatrullen har via Facebook engagerat sig i sökandet och i lördags var det tolv personer ute och sökte med snöskotrar och på skidor.

– Man har kört upp skogsvägar, där man skulle kunna tänka sig att hon kommer ut förr eller senare, säger Kjell Lindh.

Tagen av örn?

Han börjar misstänka att det kan vara örn som tagit hunden.

– Vi har inte sett spår efter varg eller lodjur, men en stor örn såg jag bland annat under älgjakten, berättar Kjell Lindh.

Nu är planen att Djurrättspatrullens medlemmar ska söka efter Cindy med större hundar.

– Det har varit tunga dagar, konstaterar Kjell Lindh.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼