Stort intresse för jämthundklubbens ungdomsmästerskap!

Svenska Jämthundklubben ser ett växande intresse för sitt ungdomsmästerskap som arrangeras den 28 september i Västernorrland. Dagen efter arrangeras också den öppna KM:et.

I år arrangerar Svenska Jämthundklubben sina båda KM tillsammans med Västernorrlands Älghundklubb på marker runt Torpshammar i Medelpad, med förläggning i Hussborgs herrgård.

– Det som är unikt med detta är att klubben har ett ungdomsmästerskap,  och det som är viktigt med detta är ju att klubbens ungdomarna måste få uppmärksamhet och visa upp sina hundar, menar Peter Antonsson, ordförande i Svenska Jämthundklubben.

Vad som är extra intressant inför årets ungdomsmästerskap är att de två senaste årens vinnare, Carl-Otto Kindblad, Norrala, med jämthundshanen Knaperbackens Frippe, nu är direktkvalificerad och kan faktiskt ta sitt tredje raka mästerskap!

I Jaktjournalen nr 11/12 kommer Ni också att kunna läsa ett jaktreportage med Carl-Otto och Frippe.

Ungdomsmästerskapet arrangeras den 28/9 och det öppna KM:et den 29/9. Båda tävlingarna kan man följa med Jämthundsklubbens hemsida i direktsändning.

   

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser