Stort intresse för jaktapp

Kungsbacka (JJ) I våras lanserades appen Vilth som ska göra det enklare för jaktlag att hålla koll på tilldelning samt att rapportera avskjutning inom exempelvis älg- och kronskötselområden. Intresset för appen har hittills varit stort.

Henrik Hoffman, vd på företag Vilth ser med tillförsikt på framtiden för rapporteringstjänsten han varit med och skapat.

Henrik Hoffman, Björkvik är vd för företaget och berättar för Jaktjournalen att 40 skötselområden redan registrerat sig.

– Det känns verkligen kul. Vår ambition är att tillhandahålla en tjänst som är modulär, enkel och användarvänlig, men som också sparar tid. Man ska inte behöva sitta och ringa runt till alla och rapportera kvarvarande tilldelning eller förändringar i avskjutningsplanen längre, säger han.

Poängen med appen är att områden som behöver ha kontroll över avskjutningen registrerar sig och exempelvis jaktledarna i respektive jaktlag sköter rapporteringen. Jägarna kommer via SMS eller via appen få all nödvändig info för jakten. Jaktledarna kan allteftersom jakten fortgår enkelt via SMS eller i appen sedan återrapportera avskjutning. Alla rapporter sammanställs därefter automatiskt av tjänsten så inget extraarbete krävs för att leverera uppgifterna vidare till Svenska Jägareförbundet och Länsstyrelsen.

vilth– Vår uppgift är inte att konkurrera med de organ som finns i dag. Vi vill i stället komplettera dem och framför allt underlätta för jägarna oavsett om de har en gammal mobiltelefon eller senaste smartphonen.

Henrik Hoffman ser den största vinsten för användning hos de vanliga jaktlagen som organiseras och sköts ideellt, men nu börjar även fler större egendomar med anställd yrkesjägarpersonal visa intresse för systemet.

– Viktor Ånöstam, en av mina medgrundare, har stor jaktlig erfarenhet och studerar nu till agronom. Han har, som gammal jaktelev, fått många större gårdar att se vilka förtjänster systemet har.

Den årliga kostnaden för systemet ligger på 100 kronor per jaktlag samt 20 öre per registrerad hektar. De jaktlag som anslutit sig hittills har valt lite olika system för att ta ut avgifterna.

– Antingen har områdena beslutat att lägga kostnaden på fällavgiften. En del delar det lika mellan jaktlagen och andra områden baserar kostnaderna helt på jaktlagens hektarstorlek.

För mer info systemet klicka här>>

 

 

 

AKTUELLT

Ny hundpejl från WeHunt

WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.

Annonser