Stort intresse för att ta jägarexamen

Gävle(JJ) Intresset för att ta jägarexamen verkar öka i landet. Unga och medelålders personer verkar stå för den största ökningen.

Anders Jansson, från Tröjde, tog jägarexamen för något år sedan och var med på älgjakt första gången förra året. Han tycker det är ett väldigt trevlig fritidsintresse.

Till hösten blir det även vildsvinsjakt för honom.
– Det är absolut spännande och en adrenalinkick. Men det är samtidigt rekreation och själavård att komma ifrån och ha det tyst och lugnt. Jag är ingen jaktstolle som jagar jämt, men jag skulle gärna lägga mer tid, säger Anders Jansson till Arbetarbladet/arbetarbladet.se. 

Tittar man på hela landet så skrevs 11 300 godkända teoriprov förra året. Året innan var det 10 200 godkända prov som skrevs. 

Kalle Johansson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet i Gävleborg, konstaterar också att även personer som inte har växt upp i jägarfamiljer nu blir jägare.
Det här rapporterar Arbetarbladet/arbetarbladet.se.

AKTUELLT

Skogsstyrelsen larmar ökade betesskador

I ett pressmeddelande redovisar Skogsstyrelsen fortsatt höga nivåer med betesskador från älg och andra hjortdjur i södra Sverige. I sju av åtta län i Götaland har betesskadorna på yngre tallbestånd ökat.

Annonser