Stormöte om jaktfrågor

Orsa (JJ) Orsajägarna planerar ett stormöte för att rädda den kraftigt minskande älgstammen i Orsa.

Förberedande träffar har visat på stor enighet och håller den i sig vid torsdagens möte, kan det innebära att vi för första gången får gemensamma älgjaktsregler för hela kommunen.Jägarna uppmanas även att säga ja till Orsa fiskevårdsområdesförening som vill vara med på rovviltkort med avsikt att lära ungdomar fånga mink. Slättbergs vvo har vi redan sagt ja till föreningens förfrågan och rekommenderar alla viltvårdsområden att ställa upp.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser