Stormen stoppar älgjakten?

Ljungby (JJ) I vissa delar av det stormdrabbade Kronobergs län funderar jaktlag på att ställa in älgjakten.

Skäl till att ställa in älgjakten är att skogen på flera håll är omöjlig att jaga i med både hund och drev. Men många jägare anser också att älgstammen behöver växa till sig i ålder eftersom antalet tjurar som skjutits de senaste åren varit högt.
Enligt Rune Håkansson, ordförande i Ljungby östra jaktvårdskrets är det många jaktlag som kan komma att helt skippa älgjakten. Andra ska bara skjuta kalvar i år.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser