Stora problem med kaniner på Gotland

Gotland (JJ) Vildkaninerna har blivit en plåga för bönderna i Sundre på södra Gotland. Nu intensifieras skyddsjakten för att skydda grödorna på fälten.

Kaninerna har förökat sig rejält och ställer till det för lantbrukarna på södra Gotland.

Det är Länsstyrelsen på Gotland som beviljat jakten sedan de blivit informerade om skadorna av ett lokalt jaktlag i Sundre. Jaktlaget har ansökt om att få jaga kaninerna kvällstid med rörlig belysning och från bil.

En av medlemmarna i Jaktlaget säger till P4 Gotland att vildkaninerna förekommer i tusental och äter upp grödorna så att det inte kommer bli tillräckligt med vinterfoder för tamboskapen.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser