Stora problem med kaniner på Gotland

Gotland (JJ) Vildkaninerna har blivit en plåga för bönderna i Sundre på södra Gotland. Nu intensifieras skyddsjakten för att skydda grödorna på fälten.

Kaninerna har förökat sig rejält och ställer till det för lantbrukarna på södra Gotland.

Det är Länsstyrelsen på Gotland som beviljat jakten sedan de blivit informerade om skadorna av ett lokalt jaktlag i Sundre. Jaktlaget har ansökt om att få jaga kaninerna kvällstid med rörlig belysning och från bil.

En av medlemmarna i Jaktlaget säger till P4 Gotland att vildkaninerna förekommer i tusental och äter upp grödorna så att det inte kommer bli tillräckligt med vinterfoder för tamboskapen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Dystert rekord i vargattacker – men ingen skyddsjakt

Sommaren 2020 kommer att gå till historien som ett dystert rekordår när det gäller vargattacker på fårbesättningar i Västra Götaland. Hittills har 41 får dött vid fem attacker. Nu visar det sig att en attack i Alingsås utfördes av samma varg som dödade får i Tiveden i Örebro län 10 maj.

Film: Ruggig närkontakt med stora älgtjurar

Tony Ögren i Västernorrland fick på måndagsmorgonen sådan närkontakt med två stora älgtjurar, att det blev nästan skrämmande. – Jag var beredd att hoppa bakom en rejäl tall som jag hade intill mig, säger Tony.
ANNONS ▼