Stor uppslutning i unghundskamp

Svenska Hamiltonföreningen har genomfört en rikstäckande unghundskamp för hundar som är yngre än fyra år. Tävlingen gick av stapeln den 26 januari med drygt ett femtiotal startande hundar.

Man har rätt att vara lite stel efter 120 minuters drev. Unghunden Kasper efter genomfört prov. Foto: Privat
Syftet med provdagen är att avdramatisera jaktprovstarten och få fler hundägare att vilja gå jaktprov. För avelsarbetet inom rasen är jaktprovsresultatet viktigt när kommande hundar till aveln ska väljas ut.  

Av de startande hundarna klarade 20 ett förstapris och totalt blev det cirka 35-40 prisdrev. Både antalet startande och provresultatet är enligt Roland Halvarsson som sitter i Hamiltonföreningens styrelse, mycket över förväntan. Beslutet är därför redan taget att genomföra unghundskampen även nästa jaktsäsong.  

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser