Stor skillnad på ersättning av tågdödade hundar

Norrbotten (JJ) Ersättningen till hundägare som får sin jakthund dödad av tåg skiljer sig stort beroende på vad för hund det är som körs ihjäl.

Detta står klart när två hundägare i Norrbotten nu får ersättning från Trafikverket sedan deras hundar körts på av tåg under jakt nu i höst.

Den ena hunden, en renrasig och meriterad älghund från Norge ersätts med 12 095 kronor. Den andra hunden var en blandras som dog i samband med en rävjakt. Den hunden ersätts med 3 354 kronor.

Blandraser utan värderingsintyg från Svenska Kennelklubben värderas betydligt lägre än meriterade renrasiga hundar rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser