Stor risk för viltolyckor i trafiken

VÄRMLAND(JJ). Viltfaran är mycket stor nu i trafiken på grund av att fjolårskalvarna stöts bort av både älgkorna och rådjursmammorna. – Kalvarna blir väldigt vilsna när de stöts bort. De springer runt och vet inte vart de ska gå när inte mamma visar vägen, säger Lena Jansson, på Jägareförbundet i Värmland, till Sveriges Radio P4 Värmland.

I Värmland har dock antalet viltolyckor med älg sjunkit något detta år jämfört med samma period förra året. I år har det hittills kommit in anmälningar om 215 viltolyckor med älg, jämfört med 275 olyckor förra året. 

Även rådjursolyckorna har blivit färre. I år har det hittills anmälts 545 rådjursolyckor, jämfört med 584 olyckor förra året. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser