Stor åtel skapar misstanke om brott

Hagfors (JJ) En jägare i Hagfors kommun i Värmland misstänks för bland annat förberedelse till grovt jaktbrott. Polisen har funnit en stor åtel med tamboskapkadaver samt en åtelkamera i anslutning till den.

Det var allmänheten som hittade åtelplatsen och tipsade Polisen. På åteln låg kokadaver samt djurdelar som virats rund träd. Även en åtelkamera upphittades på platsen och av bilderna på den att döma har både björn och lodjur besökt åteln.

Åteln upptäcktes för närmare två år sedan och Polisen har nu spårat en man från området som misstänks för förberedelse till grovt jaktbrott, miljöbrott och brott mot kameraövervakningslagen. 

– Jag gör gällande att uppsåtet med åteln är att utföra eller främja illegal rovdjursjakt, säger miljöåklagaren Åse Schoultz till Värmlands Folkblad.

Den misstänkte jägaren nekar till brott men erkänner att han äger kameran.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser