Stor åtel skapar misstanke om brott

Hagfors (JJ) En jägare i Hagfors kommun i Värmland misstänks för bland annat förberedelse till grovt jaktbrott. Polisen har funnit en stor åtel med tamboskapkadaver samt en åtelkamera i anslutning till den.

Det var allmänheten som hittade åtelplatsen och tipsade Polisen. På åteln låg kokadaver samt djurdelar som virats rund träd. Även en åtelkamera upphittades på platsen och av bilderna på den att döma har både björn och lodjur besökt åteln.

Åteln upptäcktes för närmare två år sedan och Polisen har nu spårat en man från området som misstänks för förberedelse till grovt jaktbrott, miljöbrott och brott mot kameraövervakningslagen. 

– Jag gör gällande att uppsåtet med åteln är att utföra eller främja illegal rovdjursjakt, säger miljöåklagaren Åse Schoultz till Värmlands Folkblad.

Den misstänkte jägaren nekar till brott men erkänner att han äger kameran.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.
ANNONS ▼