Stor åtel skapar misstanke om brott

Hagfors (JJ) En jägare i Hagfors kommun i Värmland misstänks för bland annat förberedelse till grovt jaktbrott. Polisen har funnit en stor åtel med tamboskapkadaver samt en åtelkamera i anslutning till den.

Det var allmänheten som hittade åtelplatsen och tipsade Polisen. På åteln låg kokadaver samt djurdelar som virats rund träd. Även en åtelkamera upphittades på platsen och av bilderna på den att döma har både björn och lodjur besökt åteln.

Åteln upptäcktes för närmare två år sedan och Polisen har nu spårat en man från området som misstänks för förberedelse till grovt jaktbrott, miljöbrott och brott mot kameraövervakningslagen. 

– Jag gör gällande att uppsåtet med åteln är att utföra eller främja illegal rovdjursjakt, säger miljöåklagaren Åse Schoultz till Värmlands Folkblad.

Den misstänkte jägaren nekar till brott men erkänner att han äger kameran.

 

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser