Stoppade rådjursjakt kring Knåda och Roteberg

Ovanåker(JJ) Ovanåkers östra viltvårdsområde har stoppat rådjursjakten i ett område där rådjur stödutfodras. Det handlar om området vid Knåda och Roteberg.

Det var innan jul som jakten stoppades.
– Det här är ett område där viltvårdsområdet ombesörjer stödutfodring av rådjur och följaktligen ett område där det är extra mycket rådjur. När vi fick information om att det bedrevs jakt just där tog styrelsen ett beslut om att avlysa jakten på etiska grunder, säger Kjell Wiklund, viltvårdsområdets ordförande, till Ljusdals-Posten.

Även om rådjuren ska ha skjutits i ett område där man jagar älg så tycker Wiklund att det är fel att bedriva rådjursjakt där, eftersom de lockas dit av utfodringen.
Det här rapporterar Ljusdals-Posten.

AKTUELLT

Här vill länsstyrelserna öka vargstammen

Vargstammen ska öka ytterligare i Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Västra Götaland. Det är innebörden av det förslag som det mellersta rovdjursförvaltningsområdet offentliggjorde på onsdagen.

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Annonser