Stopp för skyddsjakt efter överklagan

Ludvika(JJ) Efter en överklagan stoppas skyddsjakten på en varg i Olsjövreviret i Ludvika kommun. Wolf association Sweden står bakom överklagandet av länsstyrelsens beslut

Länsstyrelsen tog beslut under fredagen att bevilja skyddsjakt på en varg. Orsakerna är bland annat att de är oskygga och att skärmselförsök misslyckats.

Enligt Wolf association Sweden så har dock inte länsstyrelsen gjort tillräckligt när det  handlar om förebyggande åtgärder. Nu inväntas Naturvårdsverkets beslut.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser