Stopp för skyddsjakt efter överklagan

Stockholm(JJ) Naturvårdsverket har delvis stoppat skyddsjakten på skarv, orsaken är att flera föreningar överklagat beslutet som länsstyrelsen tagit.

Det var i mitten på förra månaden som länsstyrelsen tog beslut om skyddsjakten. 
Men både Sveriges ornitologiska förening och Stockholms ornitologiska förening har överklagat beslutet, bland annat för att de hävdar att det saknas underlag för skyddsjakten. 

Länsstyrelsen inväntar nu att Naturvårdsverket fattar ett definitivt beslut i denna fråga.
Det här rapporterar Nynäshamns Posten/nynashamnsposten.se.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser