Stopp för jakt i Ängby

Knivsta(JJ) Knivsta kommun kommer att säga upp alla jaktarrenden på kommunal mark, bland annat i Ängby. Orsaken är att folkmängden ökar i området och så även konflikterna.

Det har gått bra med jakt i området tidigare, men nu när tätorten växer skapas också fler konflikter med andra personer som är i området.
Det här säger Josefin Edling, park- och naturansvarig på Knivsta kommun, till Uppsala Nya Tidning/unt.se

Förra året tog kommunen beslut om att samtliga jaktarrenden på kommunal mark ska avslutas.
Nästa höst räknar hon med att jakten kommer att vara avslutad.

Informationen har dock inte nått jägarna.
– Nej, det var en nyhet för mig. Det vore konstigt om jakten sägs upp nu när det är extra mycket rådjur som söker sig till tätorten då vi fått mycket lo i de större skogarna, säger Nils-Erik Andersson, jägare i Hagelstena-Ekeby jaktlag, till Uppsala Nya Tidning/unt.se.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser