Stöld av obrukbara vapen

Täby(JJ) I helgen stals vapen ur ett hus i Näsbypark. Men varken pistolen eller geväret är kompletta och ska därför vara obrukbara.

Det var när de boende i huset kom hem i söndags som de upptäckte inbrottet. Man hade tagit sig in genom ett fönster och sedan brutit upp ett vapenskåp. Även en Mercedes stals från tomten. 

– Man har tillgripit en pistol och ett gevär. Men det är inte kompletta vapen. Det saknas delar till dem och de ska därför vara obrukbara, säger Jan Berlin, närpolischef i Täby, tilll tidningen Mitt i Täby.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser